Denna bloggen är skapad för mitt porjekt i Webbteknisk introduktion, som går ut på att jag ska skapa ett Octopress-tema. Men förhoppningsvis kommer jag forsätta blogga även efter kursen.

Från början hade jag tänkt skriva en blogg från grunden i Ruby on Rails. Men denna kursen handlar om html och css, och sen kändes det lockande att kunna skriva blogginläggen i Vim och sen pusha dem till Github som står för hostingen.

Teknikerna jag kommer använda

Teknikerna jag kommer använda är HTML5, CSS3, Sass och Liquid. HTML5 kan jag ganska bra sen innan, iaf dem nya och omarbetade taggarna. Sass har jag använt innan.

Det som är mest nytt för mig är CSS3 och Liquid. CSS3 har jag lite erfarenhet av men det enda avancerade jag har gjort är ett fotoalbum i Webbteknisk introduktion, och i detta projektet har jag tänkt använda transition, box-shadow, rundade hörn m.m.

Jag kommer använda ett css-ramverk, men jag vet inte vilket än. Jag har ingen erfarenhet av något så jag kommer välja ett som är responsivt, snyggt och har bra dokumentation. Just nu står mitt val mellan Bootstrap och Fundation 3.

Jag kommer nog behöva använda javascript för att kunna göra vissa saker som jag vill göra, men det är inget avancerat så jag kommer nog klara av det med mina nuvarande kunskaper.