HTML, CSS och javascript

Jag har bara gjort ganska små ändringar till den HTML som fanns från början, eftersom den redan var bra strukturerad. Och utseendet har jag såklart ändrat i CSS.

Jag har lärt mig mycket om CSS3 transition, animation och keyframes. Jag har blivit mycket bättre på Sass och Compass, men det finns fortfarande mycket mer jag måste lära mig om Compass.

Jag har inte skrivit så mycket Javascript, men det har fått mig att se fram emot nästa kurs som handlar om Javascript.

SEO

Jag har registrerat mig hos Google Webmaster Tools och laggt till min sitemap.xml. Jag har även laggt in strukurerad data.

Octopress lägger automatisk in början från ett blogginlägg som META-description, men man kan lägga till description: "Text" för att skriva egen text.

Jag har läst och försökt följa råden på seo-guiden.se och i Grundhandbok om sökmotoroptimering.

Som jag har förstått punkt 4 & 5 i blogginlägget 10 on-site missar är det dåligt med för många internlänkar, eftersom varje länk blir mindre värd. Därför har jag valt att ha färre och bredare kategorier, t.ex. istället för att ha en kategori för varje kurs till Webbprogrammerare har jag en kategori.

För att få kategorierna att hamna hos Google har jag valt att skriva unik text till varje kategori. Just nu har jag bara hunnit börja på texten på Webbprogrammerare.

WCAG

Enligt Achecker.ca klarar jag riktlinjerna för WCAG 2.0 AAA. Enligt Cynthia Says klarade jag riktlinjerna för WCAG 1.0 Priority 2. Jag har även gått igenom W3C WCAG 1.0 checklist.

Sidan klarar WCAG 2.0 AAAs riktlinjer för kontrast mellan färgerna enligt Colour Contrast Check.

Jag testade även sidan med Colorblind Web Page Filter.

Framtiden för bloggen

Jag tänkte att jag skulle blogga samtidigt som jag byggde bloggen, och det har jag gjort, men dem flesta inläggen har inte blivit färdiga och publiserade. Jag kommer antagligen skriva färdigt dem.

Jag har fått många ideér på vad jag ska gör, så jag kommer forsätta att försöka förbättra bloggen. Det finns t.ex. forfarande mycket mer jag kan göra inom sökmotoroptimering, och detta känns som ett bra ställe att experementera på.