Denna vecka har jag mest jobbat med Firebase och det har fungerar bra. Jag använder Firebase för att spara podcasts och avsnitt, och visar de senaste på förstasidan. I användarens feed visas de senaste avsnitten från användarens prenumerationer, som hämtas med YQL. Jag ska nog göra om det så att jag hämtar avsnitten från Firebase istället och bara använder YQL för att uppdatera databasen när det behövs.

Jag har även funderar lite på hur jag ska implementera sökfunktion, om jag nu väljer att göra det. Tyvärr är Firebases API för att skapa sökfrågor inte så bra på det området. Men jag skulle kunna spara alla podcasts en gång till i Firebase, men bara med de fält som är viktigt för att kunna söka, minst namn och id. När användaren börjar söka hämtas den information och resultatet filtreras på klienten istället. Jag har även försökt hitta någon Elasticsearch-hosting som likt Firebase har en hacker plan, men har inte hittat någon.

Jag har tidigare veckor skrivit en del css som bara fungerar i Chrome, så denna veckan har jag börjat använda gulp-autoprefixer, och jag har valt att stödja de två senaste versionerna av alla webbläsare. Jag såg att det även finns en gulp-autopolyfiller som jag kanske även borde använda, men just nu tror jag inte jag behöver någon polyfill för att stödja de två senaste versionerna.