Utvärdering av kursen

Jag tyckte upplägget på kursen var väldigt bra. Jag gillade att kursen var ganska fri. Men det var inte för fritt, och det var skönt att ha några tekniska krav, t.ex. React, Gulp och Firebase, eftersom det gjorde så att jag kunde komma igång med applikationen direkt och inte behövde undersöka tekniker först.

Det hade varit roligare om det var fler som läste kursen, eftersom jag hade velat läsa fler blogginlägg och fler personers kod för insperation. Och även om jag tycker programmera är mycket roligare än skriva bloggposter är jag ändå glad att det var ett krav i kursen, det var ett bra tillfälle att fundera på vad man har gjort under veckan och vad som behövs göras nästa vecka.

Enda verktyget som vi skulle använda som jag inte gillade var Docco, eftersom jag inte förstår meningen med det. Docco gör bara om koden till en HTML-sida med kommentarerna vid sidan om koden, det är lika lätt att läsa kommentarerna i kodeditorn.

Min egna insats

Jag är väldigt nöjd med min applikation. Jag hann med vad jag hade tänkt från början, och lite till. Det enda jag är missnöjd med är att jag inte har skrivit några test, eller väldigt få test.

Kollaboreringen gick bra och jag lyckades göra en pull request på varje applikation. Jag tyckte även att kollaboreringen var en bra och lärorik del av kursen.

Min djupdykning blev ganska bra tycker jag. Jag borde antagligen inte har skrivit om Web Audio API eftersom jag inte hade hunnit läsa på så mycket om det. Men jag tycker Web Audio API är väldigt intressant och jag kommer kanske använda det i mitt examensarbete.

Återkoppling till första inlägget

I första inlägget skrev jag att Javascript var mitt favoritspråk, det har inte förändrats. Browserify, Gulp och React har gjort att jag gillar Javascript ännu mer.

Fördjupning

Det finns fortfarande bara en annan fördjupning, men jag kommer skriva kommentar till den senare nästa vecka.